Партийният актив на ГЕРБ се събира в НДК, за да представи

...
Партийният актив на ГЕРБ се събира в НДК, за да представи
Коментари Харесай

ГЕРБ представя политическата си платформа за евроизборите

Партийният актив на ГЕРБ се събира в НДК, за да показа своята политическа платформа за идните на 26 май избори за Европейски парламент. Събитието ще се организира в спектакъл „ Азарян ” от 12.30 часа.

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили реализираха съглашение за общо явяване на европейските избори. За лидер на листата бе определена актуалният български еврокомисар Мария Габриел, а останалите претенденти са: 2 – Андрей Ковачев, 3 – Андрей Новаков, 4 – Ева Майдел, 5 – Асим Адемов, 6 – Александър Йорданов от Съюз на демократичните сили, 7 – Лиляна Павлова, 8 - Емил Радев, 9 – Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчовски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 - Йоана Йончева-Фильова, 16 – Жечо Станков, 17 - Илия Лазаров от Съюз на демократичните сили.

На евровота ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще получат поддръжка от „ Обединени земеделци ”, която бе скрепена с подписването на съглашение. От ГЕРБ към този момент показаха и слогана на предизборната си акция, който гласи: „ Европа ни чува ”.
Националният съвет на Българска социалистическа партия от своя страна се събира на 14 април, за да разиска подписване на съглашение за поддръжка и съдействие с 11 партии и организации за идните избори за Европейски парламент.Основа на диалозите за взаимоотношение ще бъде предизборната платформа „ Визия за Европа. За обществена Европа на жителите и народите, против неравенството и бедността ”, призната от левицата на Конгрес, провел се на 26 януари тази година.

Партиите и организациите, изразили предпочитание за поддръжка, само че без да влизат в коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” и без да имат свои представители в листата, са: Движение за радикална смяна - Българска пролет; Българска земеделска партия; Общонароден комитет за отбрана на националните интереси; партия „ Европейска сигурност и интеграция ”; партия ПОДЕМ; Съюз на пенсионерите – 2004; Национален профсъюз „ Защита ”; Партия на българските комунисти, Конфедерация на публичните организации от сигурността и отбраната; Съвет за европейска научна и културна общност; Отечествен съюз.

На предходния Национален съвет на партията, провел се на 17 март, БСП взе решение лидер на листата за идните европейски избори да бъде Елена Йончева. Тя получи утвърждението на 95 от членовете на съвета и победи с 20 гласа съперника си Сергей Станишев, за който гласоподаваха 75 души.

Предстои да стане ясно дали Станишев ще заеме второто място в изборната листа, както и да бъдат оповестени имената на всички, които ще влязат в нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР